Eneco eMobility

Alles over je laadpas

Op deze pagina beantwoorden wij alle veelgestelde vragen over de laadpas.

Kan ik overal laden met mijn laadpas van Eneco eMobility?

Je kunt met een laadpas van Eneco eMobility laden op alle laadpunten in Nederland en België. Dit geldt ook voor de snelladers.

Ik ga op vakantie, kan ik in het buitenland laden met mijn laadpas van Eneco eMobility?

Met een laadpas van Eneco eMobility kun je op meer dan 200.000 laadpunten in heel Europa laden. Je kunt hier een overzicht vinden van alle aanbieders per land die onze pas ondersteunen.

Wat zijn de laadtarieven van Eneco eMobility?

Onze laadtarieven kun je vinden op deze pagina.

Kan ik ook snelladen met mijn laadpas van Eneco eMobility?

Je kunt ook bij snelladers opladen met een laadpas van Eneco eMobility. Klik hier voor de actuele tarieven. Staat de aanbieder van de snellader daar niet bij? dan wordt het tarief aangegeven bij de leverancier van de snellader.

Wat is een blokkeertarief?

In Duitsland en Oostenrijk is het gebruikelijk dat er een tijdtarief geldt naast het kWh-tarief. Dit kan leiden tot zeer hoge laadfacturen. Daarom hanteert de eMobility een zogenaamd 'blokkeertarief' in Oostenrijk en Duitsland. Bij reguliere laadpalen (AC) gaat dit in na vijf uur in, bij snellaadpalen (DC) al na één uur.

Voor meer informatie en de tarieven per land kun je hier terecht.

Hoe moet ik mijn laadpas activeren?

Zodra je de laadpas van ons hebt ontvangen, is deze klaar voor gebruik. Je hoeft hem dus niet meer te activeren.

Krijg ik een laadpas bij mijn laadpunt?

Bij aankoop van de Vestel Basic en een Alfen Pro-Line Single krijg je een gratis laadpas bij je laadpunt. We raden je aan ook met deze laadpas te laden bij je thuislaadpunt, want dat is in de meeste gevallen het voordeligste.

Waar kan ik een laadpas aanvragen?

Je kunt je laadpas hier aanvragen. Bij aanschaf van onze Alfen Pro-Line Single en Vestel Basic laadpunten krijg je een gratis laadpas.

Hoeveel kost een laadpas bij Eneco eMobility?

Wil je los een laadpas kopen? Dat kan voor €3,- per maand. Je kunt bij ons ook kiezen voor een laaddruppel, hiervoor betaal je eenmalig aanschafkosten van €7,95 ( inclusief BTW).

Je kunt een laadpas of laaddruppel hier aanvragen.

Ik ben mijn laadpas verloren, wat nu?

In het geval dat je jouw laadpas verliest, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij kunnen je dan een nieuwe laadpas toesturen. Je oude laadpas wordt gelijk gedeactiveerd.

Ben je een leaserijder met een laadpas van een andere provider dan Eneco eMobility, zoals MTC? Neem dan contact op met de provider van jouw eigen laadpas.

Wanneer ontvang ik mijn laadpas?

Het duurt gemiddeld 3 werkdagen voordat je de laadpas in huis hebt, afhankelijk van de drukte bij PostNL.

Betaal ik een starttarief voor het laden met mijn laadpas van Eneco eMobility?

Als je met onze laadpas laadt bij een laadpunt van Eneco eMobility, betaal je geen starttarief. Als je laadt bij een laadpunt van een andere aanbieder, dan rekenen wij wel een starttarief. Kijk hier voor onze actuele tarieven.

Mijn laadpas doet het niet, wat moet ik doen?

Controleer eerst of je laadpas werkt door bij een ander laadpunt de auto op te laden. Lukt dit niet? Dan is de pas waarschijnlijk defect of verlopen. Wanneer je een eMobility-laadpas hebt, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Heb je een laadpas via je werkgever, bijvoorbeeld een Multitankcard of Travelcard? Neem dan contact op met de klantenservice van je laadpasprovider.

    Verder lezen