Eneco eMobility

Alles over het gebruik van je laadpaal

Heb je vragen over het gebruik van je laadpaal? Op deze pagina geven wij antwoord op de meestgestelde vragen.

Kunnen anderen laden op mijn laadpaal?

Dat is mogelijk. Je kan met iedere laadpas laden op een laadpaal van Eneco eMobility. De laadpaal herkent de pashouder automatisch, zodat de kosten altijd aan de juiste persoon worden gekoppeld.

Hoe voorkom ik dat iemand op mijn laadpaal laadt?

Je laadpaal thuis wordt niet weergeven op publieke kaarten. De kans dat iemand op jouw laadpaal laadt, is daarom zeer klein. Als iemand toch op je oprit staat om op te laden aan jouw laadpaal, kan je contact opnemen met de lokale autoriteiten.

Hoe vergoeden jullie de elektriciteit die ik thuis laad?

Wat is verrekenen?

De kosten voor het laden van je wagen factureren wij op basis van de gebruikte laadpas. Als je thuis laadt, laad je met elektriciteit uit je eigen meterkast. Voor deze elektriciteit betaal je al aan je energieleverancier. Om dubbele kosten te voorkomen, ontvang je van ons een vergoeding tegen een standaard vergoedingstarief voor deze thuis geladen elektriciteit. Wij noemen dit ook wel 'verrekenen'. Het vergoedingstarief kun je zelf aanpassen in MijnLaden. Je laadpaal houdt bij hoeveel elektriciteit je thuis laadt. Aan het einde van elke maand ontvang je de vergoeding voor de maand ervoor.

Deze video legt eenvoudig uit hoe verrekenen werkt:

Kan ik zelf mijn energieleverancier kiezen?

Ja. Het staat je helemaal vrij om zelf te bepalen voor welke energieleverancier je kiest. Je hoeft dus niet een energiecontract bij Eneco te hebben om een laadpaal van Eneco eMobility af te nemen.

Hoe houd ik zakelijke en privé laadsessies gescheiden?

Je kan je laadsessies makkelijk scheiden door verschillende laadpassen te gebruiken. De kosten die je maakt met een laadpas, worden altijd gefactureerd aan het gekoppelde account. Wil je een extra laadpas aanvragen? Dat kan via onze laadpaspagina. Wil je je zakelijke laadpas omzetten naar privé of andersom? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Kan ik een laadpaal delen met mijn partner?

Ja, dat kan. Jouw laadpaal is zo geïnstalleerd dat je met elke soort laadpas kunt laden. Je partner heeft dus alleen een laadpas nodig. Voordeel van een Eneco eMobility laadpas is dat je bij het laden geen roamingkosten betaalt. Je kunt deze pas bestellen via onze laadpaspagina.

Voor de elektriciteitsvergoeding heeft het geen gevolgen wanneer meerdere mensen jouw laadpaal gebruiken. Wij lezen elke maand uit hoeveel kWh er in totaal is geladen met de laadpaal en vergoeden de verbruikte elektriciteit, ongeacht welke laadpas daarvoor gebruikt is.

Wanneer kan ik mijn MijnLaden-account gebruiken?

Als jouw laadpaal geïnstalleerd is, kun je beginnen met laden. Na installatie ontvang je van ons een uitnodigings-email voor jouw persoonlijke online MijnLaden-omgeving. Deze uitnodiging sturen we naar het opgegeven mailadres. MijnLaden kun je gebruiken om je laadsessies en facturen in te zien en om je persoonsgegevens aan te passen.

Lukt het inloggen niet? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan. Ga hiervoor naar MijnLaden en klik op 'Wachtwoord vergeten'.

Ik heb een nieuwe wagen, kan ik deze ook laden op mijn bestaande laadpaal?

Dat kan wanneer je bestaande laadpaal is voorzien van een zogenaamde ‘socket’. Hierin past de meegeleverde laadkabel van de wagen. Heb je een laadpaal met een vaste kabel? Dan is het belangrijk dat de stekker aan deze laadkabel van hetzelfde type is als de aansluiting van je nieuwe wagen. Tegenwoordig zijn nieuwe wagens allemaal voorzien van een zogenaamd Mennekes Type 2-laadaansluiting. Dus als aan de laadkabel ook een Type 2-stekker zit, dan kan de bestaande laadpaal worden gebruikt om op te laden.

Hoe krijg ik inzicht in mijn elektriciteitsverbruik?

Zodra je een MijnLaden-account hebt aangemaakt, kun je op de startpagina al jouw laadtransacties zien. Hier zie je ook hoeveel elektriciteit je hebt geladen met je laadpas en op je laadpaal, het aantal gereden kilometers en de kosten die je hebt gemaakt of ontvangt als vergoeding.

Rond de 15de van iedere maand staan de factuur en factuurspecificaties van de afgelopen maand (in twee aparte bestanden) in MijnLaden. Heb je een keer op een andere locatie geladen en ben je benieuwd wat dit jou kost? Dan kun je dit ook terugzien in de factuurspecificaties.

Wat moet ik doen als een laadsessie ontbreekt in MijnLaden?

In de meeste gevallen worden je laadsessies thuis direct geregistreerd in MijnLaden. Soms duurt het een aantal dagen voordat je de laadsessie terugziet. Als er een laadsessie ontbreekt in MijnLaden, kan het zijn dat je laadpaal geen verbinding heeft met onze systemen. Herstart dan eerst je laadpaal door deze in de zekeringkast tijdelijk uit te schakelen. Werkt dit niet, dan raden wij je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Zodra je laadpaal weer verbinding met onze systemen maakt, worden de laadsessies alsnog geregistreerd.

Ik ga verhuizen. Wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je gaat verhuizen, zijn er drie opties:

  1. Laadpaal meeverhuizen: Als je gaat verhuizen, kan je ervoor kiezen om je laadpaal mee te nemen naar je nieuwe woonadres. Deze nieuwe locatie moet dan wel voldoen aan de voorwaarden voor het plaatsen van een laadpaal. Wij kunnen je helpen met het verhuizen van je laadpaal. Hiervoor kan je contact opnemen met onze klantendienst. Laat je je laadpaal via een eigen installateur verhuizen? Laat ons dan weten wat het nieuwe adres is en vanaf welke datum. We verwerken dit dan in onze administratie. Als je werkgever eigenaar van je laadpaal is, moet dit verzoek komen van je werkgever.

  2. Laadpaal achterlaten: Je kunt er ook voor kiezen om je laadpaal achter te laten op je oude adres. Zorg ervoor dat je het abonnement op je laadpaal op tijd stopzet. Je kunt dit doorgeven via onze klantendienst. De nieuwe bewoner kan daarna een abonnement op de laadpaal afsluiten. Als je werkgever eigenaar van de laadpaal is, moet dit verzoek komen van je werkgever.

  3. Nieuwe laadpaal op nieuw woonadres: Je kunt ervoor kiezen om je laadpaal achter te laten op je oude adres en op je nieuwe woonadres een nieuwe laadpaal te laten installeren.

Verandert er iets aan mijn energierekening als ik thuis mijn wagen oplaad?

Wanneer je je wagen thuis oplaadt, stijgt je energierekening. Om niet voor verrassingen komen te staan, kan je jouw maandbedrag, ook wel voorschot genoemd, aanpassen bij je energieleverancier. Wij adviseren je om de eerste maanden te kijken hoeveel elektriciteit je meer verbruikt.

Hoe start ik een laadsessie?

Steek de laadkabel in de wagen en in de laadpaal. Houd een laadpas voor de kaartlezer van de laadpaal om een laadsessie te starten. Ben je klaar met laden? Houd dan dezelfde laadpas voor de kaartlezer van de laadpaal om de laadsessie te beëindigen. Verwijder dan pas de laadkabel uit de wagen en de laadpaal. Heb je een laadpaal die werkt zonder laadpas? Dan hoef je geen laadpas voor de kaartlezer te houden.

Wanneer kan ik het beste laden, overdag of 's avonds?

Je kunt het meest voordelig laden in de daluren. Wat de daluren zijn, kun je navragen bij je energieleverancier.

Wat is een slimme laadpaal?

Een laadpaal die laadt met een laadpas noemen we een slimme laadpaal. Een slimme laadpaal staat in directe verbinding met de backoffice van Eneco eMobility. Deze verbinding zorgt er bijvoorbeeld voor dat wij op afstand kunnen helpen bij storingen en jouw elektriciteitskosten kunnen verrekenen. Bij een laadpaal zonder laadpas kan dit niet.

    Verder lezen