Laadzaken - Hotel Marquette

'We merken dat we steeds meer gasten krijgen die willen laden'

Welke kansen bieden laadoplossingen voor jouw onderneming? In deze aflevering van Laadzaken gaan we op bezoek bij Erik Kuiper van den Berg. Hij is eigenaar van Hotel Marquette: een eeuwenoud kasteel en een modern hotel. Gastvrijheid én duurzaamheid zijn voor hem heel belangrijk. En dat levert soms uitdagingen op, want hoe verduurzaam je zo'n eeuwenoude locatie?

De laadzaken van Hotel Marquette

Vlakbij Amsterdam, in Heemskerk, vind je een soort sprookjesdecor: het prachtige Hotel Marquette. Eigenaar Erik Kuiper van den Berg en zijn team ontvangen hier jaarlijks honderden gasten voor events, feesten, huwelijken, een hapje eten of een overnachting. En dat betekent dat ze er alles aan doen om het hun gasten naar hun zin te maken. In combinatie met Eriks persoonlijke visie op duurzaamheid was de keuze voor laadpalen snel gemaakt. Erik: “We merken dat we steeds meer gasten krijgen die willen laden.” Met Laden zonder Investeren zijn deze laadpalen geen langetermijninvestering, maar een eenvoudige manier om duurzaam te ondernemen.

  Verduurzamen in een Rijksmonument?

  Erik vindt het belangrijk om de wereld op een goede manier door te geven aan volgende generaties. En daarom wil hij zijn landgoed zoveel mogelijk verduurzamen. Dat kan niet overal. Omdat Hotel Marquette een Rijksmonument is uit het begin van de 18e eeuw, gelden er strenge regels als het gaat om renovaties en verbouwingen. Het dak volleggen met zonnepanelen, een laadpaal naast het kasteel zetten of de muren isoleren zijn daarom geen opties.

   Duurzame doelen halen buiten het kasteel

   Even verderop op het landgoed, vlak buiten de historische grachten van het kasteel, staat het hotel. Dat komt uit de jaren tachtig van de vorige eeuw en omdat dit voormalige akkerbouwgrond is, gelden er voor dit deel van het landgoed soepelere regels. Hier kan Erik dus wél laadpalen installeren. Zijn advies voor andere ondernemers, als het gaat om laadpalen plaatsen? “Als je de mogelijkheid hebt, doe het dan. Fijn voor je gasten en het straalt ook nog eens positief af op jezelf.”

    test

    “Wij verwachten dat we in 2022 100% elektrisch rijden.”

    Heb je onze vorige aflevering van Laadzaken al gezien? Daar spraken we met onze klant Keiretsu over hun duurzame ambities en hoe wij hen hierbij helpen.