Laden zonder investeren

Investeren in laadpalen: "Eigenlijk was gisteren al het moment."

Wil je als ondernemer investeren in laadpalen? Dan is dit het moment volgens Florus Pool, CFO van Brothers Horeca Group. “Eigenlijk was gisteren al het moment. Denk in eerste instantie wel goed na of het écht bij je past. Doe het niet omdat de buurman het doet, maar omdat je duurzaam wil ondernemen en omdat je klanten er behoefte aan hebben. Zoek daarbij een partner die goed luistert en creëer samen een win-winsituatie. Ik zou het iedere ondernemer met een groen hart aanraden.”

Eneco eMobility

Florus Pool is CFO bij BHG, een horecaonderneming met 114 vaste medewerkers en achttien locaties. BHG werkt met verschillende formules, zoals de restaurants Zuiver: duurzame locaties gericht op zakelijk publiek in Utrecht en Amersfoort. “Wij hadden nog helemaal geen laadpalen bij onze locatie in Amersfoort. Daar stond een verbouwing gepland en we merkten echt de behoefte bij de zakelijke klant.” Op dat moment raakte Florus in gesprek met de CCO van Eneco eMobility, Joris Laponder, over de mogelijkheden voor laadpalen op de locatie in Amersfoort.

Meedenken en uitstraling waren doorslaggevend

Het gesprek deed een balletje rollen. Florus en zijn collega’s zijn daarna met verschillende laaddienstverleners rond de tafel gaan zitten. “Het was voor ons belangrijk om een goed beeld te krijgen van wat het aanbod was. Je wil je niet beperken tot één partij. Dan nodig je verschillende partijen uit en ga je samen op locatie kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij waren echt op zoek naar een partij die met ons meedacht.”

BHG koos voor een samenwerking met Eneco eMobility. “De relatie met jullie partner manager was goed. Hij denkt heel goed mee met zijn klanten. Wij zijn een horecaonderneming, en uitstraling is dan belangrijk. Eneco eMobility voelde het beste aan wat de uitstraling moest zijn van een bedrijf zoals BHG. Wij hebben er niks aan als er grote, schreeuwerige zuilen bij onze mooie locaties komen te staan. Wat ook heel erg meewoog, was dat jullie groene stroom aanboden. Dat paste goed bij onze duurzame onderneming.”

Duurzaam ondernemen

“Wij willen zoveel mogelijk ons steentje bijdragen aan een betere wereld. Dus duurzaamheid, daar zijn we al lang mee bezig”, vertelt Florus Pool. “Wij kopen collectief groene energie in en we zijn continu op zoek naar manieren om duurzamer en energieneutraler te worden.”

Bij die betere wereld hoort ook duurzaam, elektrisch vervoer. BHG was één van de eerste horecaondernemingen die als extra service laadpalen installeerde voor haar klanten. “We zijn al bezig met laadpalen vanaf het moment dat de eerste elektrische auto’s kwamen. Onze gasten kunnen gratis bij ons hun auto opladen.” Op die manier onderscheidde BHG zich al vroeg op het gebied van duurzaamheid én gastvrijheid. “We hebben bezoekers liever bij ons dan bij iemand anders.”

Laadpalen tonen je duurzame ambitie

In de toekomst wil BHG de laadpalen graag onderdeel maken van haar duurzame visitekaartje. “We willen laten zien hoe we duurzaam ondernemen en meer rugbaarheid geven aan onze duurzame ambities. ‘Denk je groen, Kom bij ons!’. Steeds meer mensen vinden dat belangrijk. Wij ook. Laadpalen op je terrein zijn een mooie manier om je duurzame ambities te tonen.”