Eneco eMobility

Eneco SmartCable

De oplossing om de laadsessies van je plug-in hybride bij te houden

Wat is een SmartCable?  

Een SmartCable is een intelligente oplaadkabel. Deze kabel slaat laadsessies op, waardoor je eenvoudig je terugbetaling kunt aanvragen. Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact. 

Hoe werkt een SmartCable?  

Deze kabel gebruik je met een standaard stopcontact. Zit de kabel in het stopcontact en je wagen? Dan begint het laden automatisch. Bij ontvangst kun je direct beginnen met laden. 

Zo gebruik je de SmartCable 

1. Steek de kabel in je auto en het stopcontact. 

2. De auto start nu met laden 

3. Je kan je auto vergrendelen, zodat niemand de stekker eruit kan trekken. 

Klaar met laden? 

1. Ontgrendel je wagen.  

2. Nu kan je de laadkabel uit de wagen en het stopcontact halen. 

3. Berg de stekker op.  

Is je batterij vol voor je vertrekt? Dan stopt het laden automatisch. Om de stekker eruit te halen moet je wagen altijd ontgrendelen. 

SmartCable en je hybride wagen 

We raden de SmartCable aan voor hybride wagens, omdat deze laadt via een standaard stopcontact. Dit is ideaal voor een hybride met een kleinere batterij. 

Oplaadsessies bijhouden  

Je SmartCable slaat je oplaadsessies op. Maandelijks synchroniseren we je kabel met het MijnLaden-platform. Daar kan je oplaadsessies opvolgen, je terugbetaling controleren en je stroomvergoeding aanpassen. 

Waar laden?  

Met je SmartCable laad je thuis rechtstreeks in het stopcontact. Gebruik geen verlengkabel, dit zorgt voor brandgevaar. Wil je onderweg laden? Dat kan met de laadpas.  

Waarom kan ik mijn oplaadsessies niet zien?  

Maandelijks worden de sessies van je SmartCable gesynchroniseerd met het MijnLaden-platform. Vanaf het midden van de maand, kun je je sessies van vorige maand raadplegen. Vanaf 15 oktober kan je dus de sessies van september terugvinden.  

Goed om te weten: vergoedingen en tarieven aanpassen, gebeurt altijd via MijnLaden, per maand of per kwartaal.  

Lukt het toch niet om je laadsessies te bekijken? Neem contact op met onze klantendienst, ze helpen je graag verder.  

Kan ik mijn vergoedingstarief instellen?  

Je past je vergoedingstarief aan via “stroomtarief” in MijnLaden. In sommige gevallen bepaalt je werkgever een vast tarief. Dan kan je je vergoeding niet aanpassen.  
Opgelet: enkel de elektriciteitscontractant kan het tarief aanpassen. Staat je elektriciteitsfactuur bijvoorbeeld op naam van je partner? Dan kan je partner inloggen en het tarief aanpassen.  

Alles over laden met je SmartCable: 

Je hoeft je SmartCable niet te registreren; je kunt meteen beginnen laden via een normaal stopcontact (zonder verlengkabel). Je laadt met een maximum van 2,4 kWh, waardoor een zwaardere installatie niet nodig is en er geen hoge pieken in je verbruik zullen zijn. 

Ik neem een auto over van mijn collega. Wat moet ik doen?  

De leasemaatschappij of je werkgever regelt de overdracht voor jou. Je ontvangt van ons een uitnodiging om MijnLaden in te stellen. Let op: je neemt de wagen over, inclusief SmartCable. De kabel moet dus in je wagen zitten. Ontving je bij de overname geen kabel? Neem dan contact op met je werkgever of leasemaatschappij.  

Ik zoek de handleiding van mijn SmartCable 

Uitgebreide informatie vind je in de handleiding van je SmartCable: Ohme of powerdale handleiding.    

    Verder lezen