Eneco eMobility

Alles over je laadpas

Op deze pagina beantwoorden wij alle veelgestelde vragen over de laadpas.

Zijn er abonnementskosten verbonden aan mijn laadpas? 

Wil je een losse laadpas kopen? Dan betaal je voor deze laadpas inderdaad maandelijkse abonnementskosten. Bekijk hier de abonnementskosten voor je laadpas of laaddruppel. 

Koop je bij ons een Alfen Pro-Line Single? Dan krijg je een gratis laadpas bij je aankoop. Je betaalt voor deze laadpas dus geen abonnementskosten.

Waar kan ik laden met mijn laadpas van Eneco eMobility?

Met een laadpas van Eneco eMobility kun je op meer dan 650.000 laadpalen in heel Europa laden. Bekijk dit overzicht met alle aanbieders per land die deze pas ondersteunen.

Wat zijn de laadtarieven van Eneco eMobility?

Onze laadtarieven kan je vinden in ons tarievenoverzicht.

Wat is een blokkeertarief? 

In Duitsland en Oostenrijk geldt naast het laadtarief ook een tijdtarief. Dit betekent dat je niet alleen betaalt voor het laden aan een laadpaal, maar ook voor de tijd die je verbonden bent met een laadpaal. Hierdoor kunnen de kosten flink oplopen.

Om de kosten te beperken, hanteert Eneco eMobility daarom een ‘blokkeertarief’ in Oostenrijk en Duitsland van € 0,10 per minuut. Bij normaal laden (AC) start het blokkeertarief na vijf uur voor maximum drie uur. Bij snelladen (DC) start het blokkeertarief na één uur voor maximum drie uur. Je betaalt dus maximum € 18 per laadsessie aan het blokkeertarief. Het blokkeertarief ligt meestal lager dan de geldende elektriciteitskosten die normaal gesproken aangerekend zouden worden.

Het blokkeertarief geldt alleen tussen 8u en 20u. Dit betekent dat je je wagen niet midden in de nacht hoeft te ontkoppelen van de laadpaal om hoge kosten te voorkomen.

Een voorbeeld: Wanneer je start met normaal laden om 16.30u is er tot 20u 3,5 uur geladen. Tussen 20u en 08u staat dit uit en start de teller vanaf 08u. Stop je met laden om 11u, dan wordt er 90 minuten (1,5 uur) aan blokkeertarief gerekend.

Rijd je pas na 12.30u weg? Dan is de geldende drie uur van het blokkeertarief verstreken en lopen de kosten snel op. 

Samengevat: om een hoge factuur te voorkomen, is het belangrijk om niet langer te laden dan nodig is en je laadtijd te beperken in Duitsland en Oostenrijk.

Kan ik ook snelladen met mijn laadpas? 

Ja, dat kan. In dit overzicht vind je de huidige tarieven. Staat de aanbieder van de snellader daar niet bij? Dan vind je het tarief op de website van de leverancier van de snellader. De naam van de leverancier staat op de laadpaal vermeld.

Hoe activeer ik mijn laadpas? 

Zodra je de laadpas van ons hebt ontvangen, is deze klaar voor gebruik. Je hoeft de laadpas dus niet meer te activeren.

Ik ga op vakantie, kan ik in het buitenland laden met mijn laadpas van Eneco eMobility?

Met een laadpas van Eneco eMobility kun je op meer dan 650.000 laadpalen in heel Europa laden. Je kunt hier een overzicht vinden van alle aanbieders per land die onze pas ondersteunen.

Krijg ik een laadpas bij mijn laadpaal?

Bij aankoop van een Alfen Pro-Line Single krijg je een gratis laadpas bij je laadpaal. We raden je aan ook met deze laadpas te laden bij je thuislaadpaal. Dat is in de meeste gevallen het voordeligste.

Waar kan ik een (extra) laadpas aanvragen? 

Je kan je (extra) laadpas via je MijnLaden-account aanvragen. Bij aanschaf van een laadpaal krijg je de keuze tussen een laadpas zonder of laadpas met abonnement.

Hoeveel kost een laadpas bij Eneco eMobility? 

Bij aanschaf van onze Alfen Pro-Line Single krijg je een gratis laadpas. Je betaalt voor deze laadpas geen abonnementskosten. Wil je een losse laadpas kopen? Dat kan. Voor onze laadpas betaal je maandelijks abonnementskosten. Bekijk hier de kosten en bestel je laadpas of laaddruppel.

Wanneer ontvang ik mijn laadpas? 

Het duurt gemiddeld drie tot vijf werkdagen voordat je de laadpas in huis hebt, afhankelijk van de drukte bij de post.

Ik ben mijn laadpas verloren. Wat nu? 

Als je jouw laadpas verliest, kan je contact opnemen met onze klantenservice. Wij kunnen je dan een nieuwe laadpas toesturen. Je oude laadpas wordt direct gedeactiveerd. Ben je een leasingrijder met een laadpas van een andere provider dan Eneco eMobility? Neem dan contact op met de provider van je eigen laadpas.

Mijn laadpas werkt niet. Wat nu? 

Wordt je laadpas op meerdere laadpalen niet geaccepteerd? Dan kan er iets mis zijn met je pas. De provider van de laadpaal kan op afstand kijken of het aan jouw pas ligt of aan de laadpaal. De contactgegevens van de provider vind je op de laadpaal. Is jouw pas inderdaad defect? Dan kunnen wij je helpen aan een vervangende laadpas. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Ik ben mijn laadpas vergeten. Hoe kan ik nu laden onderweg? 

Bij de meeste openbare laadpalen kan je ook met creditcard betalen. Volg hiervoor de instructies op de laadpaal.

Hoe zeg ik mijn laadpas op? 

Wil je geen gebruik meer maken van je Eneco eMobility laadpas? Vul dan het contactformulier in van onze klantenservice. Je kunt je abonnement maandelijks opzeggen, met een opzegtermijn van 1 maand. Het abonnement wordt beëindigd op de laatste dag van de maand. Een maand ná de beëindiging van het abonnement kan je nog een factuur ontvangen over de maand waarin de beëindiging plaatsvond.

Heb je een laadpas van je werkgever? Neem dan contact op met de klantenservice van je laadpasprovider om je laadpas op te zeggen.

Betaal ik een starttarief voor het laden met mijn laadpas? 

Als je met onze laadpas laadt bij een laadpaal van Eneco eMobility, betaal je geen starttarief. Als je laadt bij een laadpaal van een andere aanbieder, dan rekenen wij wel een starttarief. Kijk hier voor onze huidige tarieven.

Hoe kan ik zien hoeveel elektriciteit ik heb geladen met mijn laadpas? 

MijnLaden geeft je inzicht in je laadkosten, elektriciteitsverbruik, bespaarde CO2 en facturen. Iedereen met een Eneco eMobility-laadpas of -laadpaal krijgt toegang tot een persoonlijke MijnLaden-account. Lees meer over MijnLaden.

    Verder lezen