Eneco eMobility

Alles over het gebruik van je laadpaal

Heb je vragen over het gebruik van je laadpaal? Op deze pagina geven wij antwoord op de meestgestelde vragen.

Hoe vergoeden jullie de stroom die ik verbruik met het laden?

Jouw laadpaal verbruikt bij het laden stroom uit jouw meterkast, waardoor je energierekening stijgt. Je betaalt voor het laden met je laadpas. Om te voorkomen dat je dubbel betaalt, vergoeden wij de verbruikte stroom. In jouw laadpaal zit een SIM-kaart die al het verbruik registreert en doorstuurt naar onze systemen. Zo weten wij precies hoeveel er aan jouw laadpaal is geladen. Het maakt daarbij niet uit met welke laadpas er geladen wordt. Aan het einde van elke maand ontvang je de vergoeding voor de maand ervoor. Wil je weten wat onze vergoedingstarieven zijn? Kijk dan hier.

Mijn partner heeft ook een elektrische auto, kunnen we een laadpaal delen?

De laadpaal bij jou thuis is zo geïnstalleerd dat iedereen er met een laadpas kan laden. Heeft jouw partner ook een elektrisch voertuig? Dan heeft hij/zij alleen een eigen laadpas nodig om te laden. De laadpaal autoriseert de laadpas automatisch als je deze voor de kaartlezer houdt.

Het is niet perse nodig dat jouw partner voor het laden een Eneco-laadpas gebruikt. Hij/zij kan ook een laadpas gebruiken van een andere aanbieder. Houd er dan wel rekening mee dat er mogelijk roamingkosten bijkomen bovenop de laadkosten. Het is gunstiger om dan een laadpas bij Eneco eMobility aan te schaffen.

Voor de stroomvergoeding heeft het geen gevolgen wanneer meerdere mensen gebruik maken van jouw laadpaal . Wij lezen elke maand uit hoeveel kWh er in totaal is geladen en vergoeden de verbruikte stroom, ongeacht welke laadpas daarvoor gebruikt is

Wanneer ontvang ik de link voor de online MijnLaden-omgeving?

Als de laadpaal bij jou thuis is geïnstalleerd, kun je beginnen met laden. Na de oplevering van de laadpaal ontvang je ook een uitnodiging voor de online MijnLaden-omgeving. Deze uitnodiging sturen we naar het opgegeven e-mailadres. MijnLaden kun je gebruiken om je persoonsgegevens aan te passen en om je geladen transacties en facturen in te zien. Wil je je adres of rekeningnummer wijzigen? Dan kun je onder het kopje 'Profiel' jouw persoonsgegevens aanpassen. Is jouw laadpaal al in gebruik en heb je nog steeds geen uitnodiging voor MijnLaden ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Ik heb een nieuwe auto, kan ik deze ook laden op mijn bestaande laadpaal?

Dit is zeker mogelijk wanneer je bestaande laadpaal is voorzien van een zogenaamde ‘socket’. Hierin past de meegeleverde laadkabel van de auto. Heb je een laadpaal met een vaste kabel? Dan is het belangrijk dat de stekker aan deze laadkabel van hetzelfde type is als van je nieuwe auto. Tegenwoordig zijn nieuwe auto’s allemaal voorzien van een zogenaamd Mennekes Type 2 laadaansluiting. Dus als aan de laadkabel ook een Type 2 stekker zit, dan kan de bestaande laadpaal worden gebruikt om op te laden.

Hoe krijg ik inzicht in mijn verbruik?

Zodra je een MijnLaden-account hebt aangemaakt zie je op de startpagina al jouw transacties verschijnen. Op deze startpagina zie je ook het aantal geladen kWh op jouw laadpas en/of laadpaal, het aantal gereden kilometers en de kosten die je hebt gemaakt of ontvangt als vergoeding.

Op de 15e van iedere maand kun je ook de factuur met specificaties in MijnLaden terugvinden van de afgelopen maand. Heb je een keer op een andere locatie geladen en ben je benieuwd wat dit jou kost? Dan kun je dit ook terugzien in de facturen.

De facturatie vindt plaats op de 15e van de maand. De uitbetaling of afschrijving gebeurt 14 dagen na de facturatiedatum.

In de meeste gevallen worden de geladen transacties op jouw laadpaal of laadpas direct geregistreerd in MijnLaden. In sommige gevallen duurt het nog een aantal dagen voordat je de transacties terugziet in MijnLaden.

Mis je transacties in MijnLaden? Dan kan het zijn dat de laadpaal geen verbinding heeft met onze systemen. In dit geval raden wij je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. De geladen transacties worden ook in dit geval wel netjes geregistreerd.

Kunnen andere mensen laden op mijn laadpaal?

Dat is mogelijk. Je kunt in principe met iedere laadpas laden op een laadpaal van Eneco eMobility. De laadpaal herkent de pashouder automatisch, zodat de kosten altijd aan de juiste partij worden doorbelast. De vergoeding voor de gemaakte stroomkosten gaan altijd naar de eigenaar van de laadpaal, ongeacht wie er met welke laadpas laadt.

Kan ik mijn laadpaal meeverhuizen?

Als de nieuwe locatie voldoet aan de voorwaarden voor het plaatsen van een laadpaal , dan kan jouw laadpaal in principe meeverhuizen. Je kunt de verhuizing door ons laten uitvoeren of door een eigen installateur. Houd er in het laatste geval rekening mee dat de laadpaal op de nieuwe locatie een maand storingsvrij moet functioneren voordat we een beheer & onderhoudscontract kunnen laten gelden. Wil je de laadpaal door ons laten verhuizen? Neem dan ruim van tevoren contact met ons op, zodat we op tijd kunnen helpen

Verandert er iets aan mijn energierekening/moet ik mijn termijnbedrag aanpassen?

Wanneer je een laadpaal thuis installeert, stijgt je energierekening. Een laadpaal verbruikt namelijk stroom uit jouw meterkast voor het opladen van de auto. Om hoeveel stroom het precies gaat, verschilt. Wij adviseren altijd de eerste maanden aan te kijken wat het gemiddelde laadverbruik is. Hierop kun je jouw maandbedrag aanpassen bij jouw energieleverancier.

Hoe start ik een laadtransactie op een laadpaal?

Steek de laadkabel in de auto en eventueel in de laadpaal en houd een laadpas voor de kaartlezer van de laadpaal om een laadtransactie te starten. Ben je klaar met laden? Houd dan dezelfde laadpas voor de kaartlezer van de laadpaal om de transactie te beëindigen. Verwijder dan pas de laadkabel van de auto en eventueel van de laadpaal

    Verder lezen