Eneco eMobility

Facturen en tarieven

Op deze pagina vind je meer informatie over facturen en tarieven. Bent u een zakelijke klant? Klik dan hierboven op Zakelijk en dan op Klantenservice.

Ik heb mijn factuur niet ontvangen, wat nu?

Je ontvangt de factuur per e-mail. Heb je deze niet in je inbox? Dan kan het zijn dat jouw laadpunt (nog) offline staat in ons systeem. Soms is het laadpunt administratief nog niet gekoppeld aan onze backoffice, of zijn doorlopende contracten onlangs beëindigd. Neem contact op met de klantenservice als je geen facturen blijft ontvangen of wanneer je geen contract hebt beëindigd. 

Wanneer ontvang ik de vergoeding van mijn stroomkosten?

De vergoedingen worden aan het einde van de maand uitbetaald over de voorgaande maand; dus eind februari ontvang je de factuur van januari. We kunnen geen precieze datum geven, maar de vergoeding zal in de laatste of één na laatste week van de maand worden teruggestort op het rekeningnummer dat je aan ons hebt doorgegeven.

Waarom verschijnen bepaalde transacties niet op mijn factuur?

Heb je geladen op een laadpunt dat door een andere provider dan Eneco eMobility wordt beheerd? Dan kan het voorkomen dat het langer duurt voordat deze transactie op je factuur verschijnt. De laadtransacties die plaatsvinden bij andere providers worden door hen doorgegeven aan ons, zodat wij dit kunnen verwerken op de factuur. Soms zit er vertraging in het uitwisselen van deze data en duurt het langer voordat de transacties voor jou zichtbaar zijn.

Heb je wel geladen bij een laadpunt van Eneco eMobility? Dan kan het zijn dat het laadpunt offline staat in onze systemen. Daardoor kunnen wij de transactie niet verwerken. De transacties verschijnen zodra het laadpunt weer online is. Verschijnen transacties van je thuislaadpunt niet op de factuur? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Waar kan ik de specificaties van mijn factuur zien?

Per 1 juli 2021 zijn de factuur en de factuurspecificaties gescheiden. Dit betekent dat je op de factuur niet meer kan zien wat het tarief en het aantal geladen kWh per transactie is, maar alleen het totaalbedrag. Dit in verband met de bescherming van jouw persoonsgegevens. De specificaties zijn wel te vinden in jouw persoonlijke MijnLaden-omgeving. Je kunt daar de specificaties downloaden voor je eigen administratie.

Ik zie transacties of kosten die ik niet kan plaatsen op de factuur, wat moet ik doen?

Op de factuur staan de kosten voor hosting (en eventueel onderhoud) en de kosten die gemaakt zijn met jouw laadpas. Jij laadt met je laadpas bij een laadpunt van Eneco eMobility of een andere provider. De provider geeft de transacties aan ons door. Soms gaat hier iets verkeerd en ontvangen wij de verkeerde gegevens. Denk jij dat dit het geval is, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat is jullie vergoedingstarief?

Wij hanteren vaste vergoedingstarieven. Voor ons huidige tarief, klik hier.

Vanaf januari 2022 is het mogelijk om jouw tarief voor stroomvergoeding aan te passen in de MijnLaden portal als dit tarief afwijkt van het werkelijke stroomtarief. Doe je dit niet, dan ontvang je mogelijk te veel of te weinig vergoeding. Je bent zelf verantwoordelijk voor het invoeren van het juiste tarief. Voor meer informatie klik hier.

Ik heb een dynamisch elektriciteitscontract. Welk tarief vul ik in en wanneer?

Je kunt je elektriciteitstarief wijzigen in je persoonlijke MijnLaden-omgeving. Dit kan zo vaak als je wil. Gaat de wijziging over de huidige maand? Dan verwerken we deze binnen een aantal werkdagen. Wijzig je het tarief voor de volgende maand? Dan verwerken we het nieuwe tarief op de eerste werkdag van de betreffende maand.

Als je een dynamisch elektriciteitscontract hebt, raden we je aan om vaker tariefwijzigingen door te geven in MijnLaden. Bijvoorbeeld één keer per week. Zo blijft je elektriciteitsvergoeding zo goed mogelijk in lijn met je dynamische tarieven. Op deze website kun je het week- of maandgemiddelde berekenen van je stroomtarief.

Ik zie transacties of kosten die ik niet kan plaatsen op de factuur, wat moet ik doen?

Op de factuur staan de kosten die gemaakt zijn met jouw laadpas. Jij laadt met je laadpas bij een laadpunt van Eneco eMobility of een andere provider. De provider geeft de transacties aan ons door. Soms gaat hier iets verkeerd en ontvangen wij de verkeerde gegevens. Denk jij dat dit het geval is, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat zijn roamingkosten?

Op de factuur staan de kosten voor hosting (en eventueel onderhoud) en de kosten die gemaakt zijn met jouw laadpas. Jij laadt met je laadpas bij een laadpunt van Eneco eMobility of een andere provider. De provider geeft de transacties aan ons door, dit zijn roamingkosten. Soms gaat hier iets verkeerd en ontvangen wij de verkeerde gegevens. Denk jij dat dit het geval is, neem dan contact op met onze klantenservice.

    Verder lezen