Eneco eMobility

Facturen en tarieven

Op deze pagina vind je meer informatie over facturen en tarieven.

Hoe werkt factureren bij Eneco eMobility?

Voor elk van onze producten of diensten versturen wij een aparte factuur. We hebben vijf verschillende soorten facturen. Op onze facturenpagina leggen we de verschillen uit en kan je voorbeeldfacturen bekijken. Ook leggen we uit hoe we betalingen afhandelen, zoals domiciliëring.

Welke betalingstermijn hanteert Eneco eMobility? 

We hanteren een betalingstermijn van 30 dagen.

Ik wil graag een betalingsafspraak maken. Hoe doe ik dat? 

Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Ik heb mijn factuur voor de laadsessies op mijn thuislaadpaal niet ontvangen. Wat nu? 

Je ontvangt de factuur per e-mail. Heb je ze niet ontvangen en zie je ook geen factuur in je MijnLaden-omgeving? Dan kan het zijn dat je laadpaal geen contact maakt met ons systeem. Dit kan het geval zijn als je laadpaal administratief nog niet volledig is verwerkt, wanneer een doorlopend contract onlangs is beëindigd, of wanneer je laadpaal geen connectie weet te maken met onze systemen. Neem dan contact op met de klantenservice.

Welk elektriciteitsvergoedingstarief vul ik in?  

Bekijk onze FAQ over het wijzigen van je elektriciteitsvergoeding voor het antwoord.

Wat betekent het prijsplafond voor energie voor mijn elektriciteitsvergoeding?  

Bekijk onze FAQ over het wijzigen van je elektriciteitsvergoeding voor het antwoord.

Ik heb een dynamisch elektriciteitscontract. Welk tarief vul ik in en wanneer?

Je kan je elektriciteitstarief wijzigen in je persoonlijke MijnLaden-omgeving. Dit kan zo vaak als je wil. Heeft de wijziging betrekking op de huidige maand? Dan verwerken we dit binnen een aantal werkdagen. Wijzig je het tarief voor de volgende maand? Dan verwerken we het nieuwe tarief op de eerste werkdag van de betreffende maand.

Als je een dynamisch elektriciteitscontract hebt, raden we je aan om vaker tariefwijzigingen door te geven in MijnLaden. Bijvoorbeeld één keer per week. Zo blijft je elektriciteitsvergoeding zo goed mogelijk in overeenstemming met je dynamische tarieven. Op deze website kan je het week- of maandgemiddelde berekenen van je elektriciteitstarief.

Wanneer ontvang ik de vergoeding van mijn elektriciteitskosten?

Je ontvangt de elektriciteitsvergoeding aan het einde van de volgende maand, 14 dagen nadat je de factuur van ons ontvangen hebt. Bijvoorbeeld: als je op 15 maart een factuur van de maand februari hebt ontvangen, heb je uiterlijk 29 maart het bedrag op je rekening staan. De facturatiedatum is rond de 15de van de maand. De exacte uitbetalingsdatum verschilt per maand.

Waarom zie ik bepaalde transacties niet terug op mijn factuur?

Heb je geladen bij een laadpaal die beheerd wordt door een andere provider dan Eneco eMobility? Dan kan het soms langer duren voordat deze transactie in MijnLaden verschijnt en uiteindelijk dus ook op je factuur. Dit komt omdat er soms wat vertraging zit in het uitwisselen van data met andere providers.

Heb je wel geladen bij een laadpaal van Eneco eMobility? Dan kan het zijn dat de laadpaal geen connectie maakt met ons systeem. Daardoor kunnen wij de transactie niet verwerken. De transacties verschijnen dan zodra de laadpaal weer contact met ons maakt. Verschijnen transacties van je thuislaadpaal niet op de factuur? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Waar kan ik mijn factuurdetails bekijken? 

De factuurdetails vind je samen met je facturen in je persoonlijke MijnLaden-account. Je vindt ze daar rond de 15de van iedere maand. Wij scheiden de factuur en de factuurdetails om je persoonsgegevens te beschermen. Heb je een keer op een andere locatie geladen en ben je benieuwd hoeveel je dit kost? Dan kan je dit ook bekijken in de factuurdetails..

Ik zie laadsessies of -kosten die niet kloppen. Wat moet ik doen? 

Op de factuur staan de kosten die gemaakt zijn met jouw laadpas. Je laadt met je laadpas bij een laadpaal van Eneco eMobility of een andere provider. De provider van de laadpaal geeft de transacties aan ons door. Wellicht hebben wij verkeerde gegevens ontvangen. Denk jij dat dit het geval is? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Waarom moet ik maandelijkse kosten (een hostingsabonnement) betalen? 

Je betaalt altijd een hostingsabonnement zodat je laadpaal gekoppeld is aan ons systeem. Zo kunnen wij de laadsessies op afstand uitlezen en administratief verwerken. Daardoor kunnen wij de geladen elektriciteit elke maand vergoeden en bijvoorbeeld ook op afstand helpen bij storingen. De minimale looptijd van een abonnement is 1 jaar, daarna kun je het abonnement maandelijks opzeggen. Het kan ook zijn dat je een aanvullend onderhoudsabonnement hebt.

Ik ben leasingrijder. Voor wat betaal ik zelf en wat betaalt mijn werkgever? 

Jij of je werkgever betaalt via de leasingmaatschappij voor het hostingsabonnement (en eventueel ook voor het onderhoudsabonnement). De kosten voor de aanschaf en installatie van je laadpaal en de kosten voor de laadpas worden meestal volledig opgenomen in het leasingbedrag. 

Aanvullend kan er sprake zijn van ‘meerwerk’ bij de installatie van je laadpaal. Dit valt buiten jouw leasingpakket. Dit is bijvoorbeeld het vervangen van de verdeelkast of de verzwaring van jouw netaansluiting. Welke werken precies onder meerwerk vallen en of dat wordt doorgerekend, verschilt. Dit kan je navragen bij je werkgever.

Wat is jullie vergoedingstarief?

Wij hanteren vaste vergoedingstarieven. Bekijk hiervoor ons tarievenoverzicht. Het is mogelijk om jouw tarief voor elektriciteitsvergoeding aan te passen in de MijnLaden-omgeving als dit tarief afwijkt van het werkelijke elektriciteitstarief. Doe je dit niet, dan ontvang je mogelijk te veel of te weinig vergoeding. Je bent zelf verantwoordelijk voor het invoeren van het juiste tarief. Lees meer in onze FAQ over het wijzigen van je elektriciteitsvergoeding.

Waarom berekenen jullie een ander tarief dan wat op de laadpaal staat?  

Als je laadt met de Eneco eMobility-laadpas, betaal je per kWh het vooraf bepaalde tarief. Zo weet je voordat je gaat laden hoeveel je per kWh betaalt. Je betaalt dus het tarief dat hoort bij je laadpas, ook als op de laadpaal iets anders staat.

Wat zijn roamingkosten?

Je kan met jouw laadpas laden bij vrijwel elke laadpaal in België en Nederland. Wanneer Eneco eMobility niet de provider is van deze laadpalen, betaal je een starttarief en een iets hoger laadtarief. Dat komt omdat je roamingkosten betaalt voor het laden bij een andere provider dan Eneco eMobility. Bekijk onze huidige tarieven in ons tarievenoverzicht.

Waarom moet ik de factuur voor aanschaf en installatie van mijn laadpaal zelf overschrijven? 

Door de hoogte van dit bedrag dien je dit altijd handmatig naar ons over te schrijven. Een dergelijk bedrag kunnen wij niet invorderen.

Hoe regel ik domiciliëring? 

Via je persoonlijke MijnLaden-account kan je domiciliëring instellen. Geef hiervoor een machtiging af onder 'betaalgegevens’.

Wanneer gebruik ik welk bankrekeningnummer? 

Om domiciliëring en vergoedingen goed te laten verlopen, vragen wij je om je bankrekeningnummer(s) door te geven. Dit kunnen één of twee nummers zijn. 

  1. Eén bankrekeningnummer: Ben je een particulier met een eigen laadpaal? Dan storten wij op dezelfde bankrekening je vergoedingen terug als waarmee je je abonnement betaalt. In dit geval hebben wij maar één bankrekeningnummer van jou nodig. 

  2. Twee bankrekeningen: Ben je een leasingrijder van je eigen bedrijf? Dan betaal je de abonnementskosten vanuit je onderneming. Transacties ontvang je als particulier. In dit geval geef je twee bankrekeningnummers aan ons door.

    Verder lezen