Wat is MijnLaden en hoe werkt het?

Met je Eneco eMobility laadpas of laadpaal krijg je toegang tot je persoonlijke online MijnLaden-omgeving. Hier kun je het verbruik en de laadkosten gelinkt aan het opladen van jouw elektrische auto inzien.

Eneco
Wat is MijnLaden en wat kun je ermee?

MijnLaden geeft je inzicht in laadkosten, verbruik, bespaarde CO2 en laadlocaties van jouw elektrische auto. Je krijgt toegang tot je persoonlijke MijnLaden-omgeving met jouw Eneco eMobility laadpas of laadpaal.

Op je persoonlijke MijnLaden-omgeving vind je informatie over:

 1. Waar je kunt laden met je laadpas of laaddruppel;

 2. Hoeveel je hebt gereden en wat de gemaakte kosten zijn;

 3. Het instellen van het vergoedingstarief voor de door jou gebruikte stroom om je auto op te laden. Als het Eneco eMobility standaard-vergoedingstarief afwijkt van je werkelijke stroomtarief, kijk dan hier;

 4. Je vermeden CO2-uitstoot, hoe groen je bezig bent door elektrisch te rijden;

 5. Je facturen.

Inloggen in MijnLaden

Heb je een laadpas of laaddruppel bij Eneco eMobility besteld? Dan sturen we op dezelfde dag een e-mail naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Daarin staat hoe je een wachtwoord kunt aanmaken waarmee je kunt inloggen op MijnLaden.

Activeren account

Je ontvangt enkele dagen na installatie van je laadpunt een uitnodigingse-mail om je MijnLaden account te activeren. Deze link is 14 dagen geldig. Is de link verlopen? Klik dan op bovenstaande button 'Inloggen in MijnLaden' en vervolgens op ‘Wachtwoord vergeten’.

Gebruik het e-mailadres waarop je de uitnodigingse-mail hebt ontvangen. Je ontvangt dan direct een link om een nieuw wachtwoord aan te maken en je account te activeren.

Heb je ook een laadpaal bij Eneco eMobility besteld? Dan versturen wij enkele dagen na de installatie een e-mail voor de toegang tot MijnLaden. Jouw eMobility laadpas of laaddruppel ontvang je echter wel enkele weken voor de installatie van de laadpaal. Je kunt de pas of druppel direct gebruiken.

Het is goed om te weten dat het abonnement en je toegang tot MijnLaden pas ingaat zodra de laadpaal is geïnstalleerd. Je betaalt tot die tijd dus alleen de transacties via je laadpas.

Lukt inloggen niet?

Heb je geen uitnodiging voor MijnLaden per e-mail ontvangen? Of lukt het je niet via de link in de e-mail in te loggen en/of je wachtwoord te resetten? Controleer dan eerst je spambox. Staat de e-mail hier niet in? Neem dan contact op met de klantenservice.

Hoe werkt MijnLaden?

Zodra je een MijnLaden-account hebt aangemaakt, zie je op de startpagina allerlei informatie over je laadsessies. Bijvoorbeeld het aantal geladen kWh op je laadpas en/of laadpaal, het aantal gereden kilometers en de kosten die je hebt gemaakt of de te ontvangen vergoedingen.

Laadsessies

In de meeste gevallen worden de laadsessies op je laadpaal of met je laadpas direct weergegeven in MijnLaden. Echter, in sommige gevallen kan het een aantal dagen duren voordat je de transacties in MijnLaden kunt zien.

Facturen

Rond de 15e van iedere maand kun je de factuur en specificaties over de afgelopen maand in MijnLaden terugvinden. Heb je een keer op een andere locatie geladen en ben je benieuwd wat dit jou heeft gekost? Dan kun je dit ook hier terugzien.

Transacties

Mis je transacties in MijnLaden? Dan kan het zijn dat de laadpaal geen verbinding heeft met onze systemen. Geen zorgen: de laadsessies worden wel geregistreerd. Onze medewerkers van de klantenservice kunnen je de details over de gemiste transactie meedelen.

Gegevens wijzigen?

Wil je je adres of rekeningnummer wijzigen? Dan kun je onder het kopje 'Profiel' je persoonsgegevens aanpassen.

Hoe werkt de MijnLaden app?

De MijnLaden-omgeving is alleen beschikbaar als webapp. Je kunt de MijnLaden-omgeving makkelijk opstarten vanaf het startscherm van je mobiele telefoon. In deze handleiding hebben we toegelicht hoe je dit doet.

Meestgestelde vragen
 1. Hoe pas ik mijn tarieven aan op MijnLaden?

  Meer informatie vind je op onze stroomvergoedingspagina.

 1. Waar heb ik inzicht in mijn laadsessies en verbruik?

  Hier vind je uitleg over de laadsessies en het verbruik.

 1. Kan ik zien hoeveel (zelf opgewekte) stroom mijn laadpaal verbruikt?

  De laadpaal gebruikt de stroom die beschikbaar is. Wekken je zonnepanelen stroom op, dan gebruikt je laadpaal ook die stroom. Met Zon op Toon van Eneco kun je zien hoeveel eigen opgewekte stroom je woning gebruikt en teruglevert aan het stroomnetwerk.

 1. Ik wil mijn adres of rekeningnummer wijzigen, hoe doe ik dat?

  Onder het kopje 'Profiel' kun je je persoonsgegevens aanpassen.

  © Eneco eMobility 2022