Help, mijn laadpaal werkt niet!

Wat te doen als je laadpunt een storing heeft?  

Er is niks vervelender dan thuiskomen met een lege accu, om er vervolgens achter te komen dat je laadpunt het niet doet. Hoe laad je nu je auto op? Bij Eneco eMobility is de storingshulp gelukkig altijd te bereiken via
02 588 53 00, maar je kunt ook zelf eerst proberen de storing van je laadpaal te verhelpen. Hoe? Dat leggen wij jou in dit artikel uit.

Eneco eMobility

Harde reset

In 90% van de gevallen bij storing van je laadpaal is de oplossing om een harde reset uit te voeren. Een harde reset betekent dat je de zekering waaraan het laadpunt gekoppeld is even uitzet.

Zo voer je een harde reset uit:

1 – Zoek in je meterkast de zekering waaraan het laadpunt gekoppeld is. Als je niet weet welke zekering je moet hebben, kun je ook de hoofdzekering gebruiken. Let op: je hele huis heeft dan geen stroom meer.

2 – Schakel deze 10 minuten uit.

3 – Schakel de zekering dan weer aan. Wacht tot het laadpunt volledig gereset is (duurt een paar minuten) en probeer dan opnieuw op te laden.

Benieuwd hoe je jouw laadpaal kunt resetten? Bekijk onderstaande video.
De tekst gaat door onder de video.

Werkt de harde reset niet?

Een storing van je laadpaal kan vier verschillende oorzaken hebben: het laadpunt, de laadpas, de laadkabel en de auto.

Het laadpunt

Probeer eerst met je laadpas bij een ander laadpunt de auto op te laden. Lukt dit? Dan kan het zijn dat er een probleem is met jouw laadpunt. Bel dan onze klantenservice, zij helpen je graag verder. Het is aan te raden om je laadpuntnummer bij de hand te houden, dan kunnen we je nog sneller helpen. Je vindt het laadpuntnummer op je laadpaal.

De laadpas

Kun je bij geen enkel laadpunt opladen? Dan is er mogelijk een probleem met je laadpas. Wanneer je een eMobility-laadpas hebt, kun je contact opnemen met onze klantenservice via 02 588 53 00. Heb je een laadpas van je werkgever, anders dan die van Eneco eMobility, neem dan contact op met hun klantenservice.

De laadkabel

Soms werkt het laden niet, omdat er een probleem is met de laadkabel. Controleer als eerste of de kabel goed in de laadpaal en de auto zit. Is dat het geval? Controleer dan of er stof of vuil in de stekkeruitgangen (connectoren) zitten. Als de kabel goed is ingeplugd en je weet dat hij schoon is, dan kun je het beste contact opnemen met jouw autodealer. Die kan jou aan een nieuwe kabel helpen.

De auto

Het komt gelukkig bijna niet voor, maar als het niet aan je laadpaal, -pas of -kabel ligt, dan ligt het misschien aan de auto. In dat geval moet je contact opnemen met je autodealer. Die kan uitzoeken of er reparaties nodig zijn aan jouw auto.