Laad gemakkelijk en voordelig met de Eneco SlimLaden®-app

Een eigen laadpaal voor de deur, dat is een slim idee. Maar het kan nóg slimmer (en groener). Met de SlimLaden-app van Eneco laad je je auto automatisch op de voordeligste momenten en profiteer je optimaal van je zonnepanelen. 

Eneco eMobility

Wat is SlimLaden? 

Onze technologie wordt steeds slimmer, daar is de SlimLaden-app het bewijs van. Zodra je de app hebt ingesteld, hoef je alleen nog je vertrektijd in te vullen. Vervolgens zorgt de app ervoor dat je elke dag met een volle accu de baan op gaat. Als je zonnepanelen hebt, kan je de elektriciteit die je zelf opwekt gebruiken voor je elektrische wagen. Dát is SlimLaden. In deze korte video zie je hoe het werkt

SlimLaden = zorgeloos laden 

Met de SlimLaden-app kan je je auto gewoon ingeplugd laten. Via de app geef je aan wanneer je wil vertrekken en start je de laadsessie. Verder heb je er geen omkijken naar. De SlimLaden-app kiest automatisch de slimste momenten om te laden en je auto is klaar wanneer jij hem weer nodig hebt.  

SlimLaden = groen laden 

Heb je zonnepanelen op je dak? Met de SlimLaden-app kan je die zonne-energie gebruiken voor je elektrische wagen. Aan de hand van de weersgegevens voorspelt de app of er genoeg zonuren zijn om je auto (deels) op te laden. En anders zorgt de app ervoor dat je auto wordt opgeladen met netstroom. Maar dan wel zo slim mogelijk. 

SlimLaden = voordelig laden 

De elektriciteitstarieven schommelen dag en nacht. ’s Avonds rond etenstijd zijn de prijzen doorgaans het hoogst (piektarieven). In de vroege uurtjes zijn ze meestal het laagst (daltarieven). Met de SlimLaden-app vermijd je de piektarieven en profiteer je automatisch van de daltarieven. Je hoeft alleen de gegevens van je energiecontract in te vullen en de app regelt de rest. Heb je variabele elektriciteitstarieven? Dan kan je hiermee flink besparen op de laadkosten. 

SlimLaden grafiek 

Voorbeeld: 

  1. Je komt om 20.00 uur thuis met nog 10% batterij 

  2. Je wil de volgende dag om 11.00 uur vertrekken met een volle accu (95%): dit geef je aan in de app 

  3. De SlimLaden-app bepaalt de voordeligste momenten om je auto te laden 

  4. Wanneer de zon schijnt, laadt je auto (deels) op zonne-energie van je zonnepanelen 

  1. Resultaat: je vertrekt de volgende ochtend zorgeloos met een accu vol voordelige stroom 

Elektrisch laden aan een laag tarief: vast of dynamisch energiecontract 

Met de SlimLaden-app van Eneco eMobility laadt je auto automatisch op wanneer de elektriciteitstarieven het laagst zijn. Het maakt niet uit wie je energieleverancier is, zolang je maar een dynamisch energiecontract hebt met variabele elektriciteitstarieven. Heb je een vast elektriciteitstarief en heb je een vast energiecontract bij Eneco? Ook dan profiteer je: voor elk slim geladen kWh ontvang je een beloning van 1 eurocent. Die beloning laat je eenvoudig uitkeren via de SlimLaden-app. 

Hoeveel kan je besparen met SlimLaden? 

Hoeveel geld je bespaart met de SlimLaden-app hangt af van je situatie: je energiecontract, hoeveel kilometers je rijdt en hoe vaak je thuis je auto oplaadt. Stel, je rijdt 35.000 km per jaar. Dan kan je in sommige gevallen jaarlijks tot wel € 300 besparen. Als klant bij Eneco kan je voordeel zelfs oplopen tot € 365. We hebben het op deze pagina voor je uitgerekend.  

SlimLaden-app: welke gegevens vul je in? 

Zoek op ‘Eneco SlimLaden’ in de App Store of Google Play om de app te downloaden. Je vult vervolgens de elektriciteitstarieven in die je betaalt en het vermogen van je zonnepanelen, als je die hebt. Heb je een vast energiecontract bij Eneco? Dan vragen we naar je contractnummer. En als je auto niet gekoppeld kan worden aan de app, koppel je de app aan je slimme Eneco-laadpaal met behulp van een activatiecode. Die vraag je eenvoudig bij ons aan. Hierna ben je klaar om slim te laden.  

Slimme laadpaal: zonnepanelen benutten en goedkoop laden 

Met de SlimLaden-app profiteer je van de slimme laadoplossingen van Eneco eMobility. Zo vertrek je elke dag op tijd thuis met een accu vol groene en voordelige stroom. Meer weten over de voordelen? Onze klantendienst helpt je graag op weg.