Hoe werkt het laden van mijn auto onderweg?

Ga je de weg op? Met onze laadpas kun je jouw elektrische auto opladen bij elke Eneco eMobility laadpaal in België én bij meer dan 250.000 laadpalen in Europa. Hier leggen we uit hoe laden onderweg werkt, hoe je beschikbare laadpalen vindt en wat de kosten zijn.

Eneco eMobility
Hoe werkt elektrisch laden onderweg?

Met onze laadpas laad je op elke laadpaal in België en Nederland, en op meer dan 250.000 laadpalen in Europa, inclusief snelladers.

Het laden van een elektrische auto werkt net zoals bij elk ander elektrisch apparaat. Je sluit de auto met een laadkabel aan op een laadpaal, waarna de accu gaat laden. De laadsnelheid verschilt per soort laadpaal.

 1. Bij een 'normale' publieke laadpaal is je accu vol na zes tot 10 uur.

 2. Bij een snellaadpaal (bijvoorbeeld langs de snelweg) is je accu vol na een half uur tot een uur.

Houd er rekening mee dat je een laadsessie onderweg altijd start en eindigt met hetzelfde merk laadpas of druppel. Dit is belangrijk vanwege de identificatie via de ingebouwde CHIP-ID van de laadpaal.

Hoe laad ik in het buitenland?

In het buitenland kun je op steeds meer laadpunten laden. Wil je weten waar? Bezoek dan de pagina Laden in het buitenland. Bekijk ook onze belangrijkste tips voor snelladen onderweg of tijdens de vakantie.

Hoe vind ik beschikbare laadpalen?

Op deze interactieve kaart vind je een compleet overzicht van alle laadpalen in België en Europa die werken met de Eneco eMobility laadpas. Je kunt deze kaart ook terugvinden in je MijnLaden-omgeving.

Daarnaast bevelen we deze routeplanners aan:

 1. MijnLaden – laadpaalzoeker die inzicht biedt in waar onze Eneco eMobility-laadpassen en laaddruppels werken.

 2. A Better Routeplanner – routeplanner en app

 3. ANWB routeplanner – routeplanner

 4. Chargemap app – routeplanner

 5. Oplaadpalen.nl – laadpaalzoeker

 6. Smoov – routeplanner

 7. Charge assist – routeplanner

  Meest gestelde vragen