Hoe werkt het aanvraagproces van een laadpaal of laadpas?

Om een laadpaal of laadpas aan te vragen, doorloop je in een aantal stappen ons aanvraagproces. Hier leggen we uit hoe het aanvraagproces verloopt, welke stappen je moet doorlopen en bij wie je met welke vragen terecht kunt.

Eneco

Wat is het aanvraagproces?

Het aanvraagproces begint op het moment dat je de uitnodiging voor onze webshop ontvangt en eindigt als je een tevreden gebruiker bent van jouw laadpas en/of laadpaal.

Het bestellen van een laadpaal, vanaf de selectie van het juiste model en accessoires tot en met de installatie bij jou op locatie, is een ingewikkeld proces met veel stappen en contactmomenten. Wij streven ernaar dit zo aangenaam en soepel mogelijk te laten verlopen. Heb je toch nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Welke stappen moet ik doorlopen om een laadpaal of laadpas aan te vragen?

Je wilt voor je elektrische auto een laadpaal installeren. Daarmee kun je gemakkelijk en relatief voordelig je elektrische auto thuis opladen. Wat komt daarbij kijken? Bekijk daarvoor het filmpje. De stappen in het aanvraagproces lichten we hieronder verder toe.

Met wie werkt Eneco eMobility samen?

Tijdens het aanvraagproces heb je te maken met een aantal partijen. Dit kan soms verwarrend zijn. In onderstaand overzicht geven we aan welke andere partijen wanneer betrokken zijn.

Met welke vragen neem ik met wie contact op?

Als je vragen of opmerkingen hebt, is het goed te weten bij wie je moet zijn in welke stap van het proces. We hebben de betrokken partijen met ieder hun eigen rol hieronder voor je op een rij gezet.

 1. Dealer of leasemaatschappij van je auto

  Soms geeft jouw autodealer of leasemaatschappij jouw gegevens aan ons door, zodat je gebruik kunt maken van gepersonaliseerde aanbiedingen of installatiepakketten. Je ontvangt dan per e-mail van ons een uitnodiging om de webshop te doorlopen. Is dit bij jou het geval? Neem dan contact op met je dealer of leasemaatschappij.

 2. Klantenservice Eneco eMobility

  Heb je vragen rondom je aanvraag van jouw laadpaal of laadpas via de online aanvraagomgeving of via de webshop? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 3. Netbeheerder

  De netbeheerder is alleen van toepassing als je ervoor kiest om een netverzwaring aan te vragen. Dit doe je zelf. Neem hiervoor contact op met jouw plaatselijke netbeheerder.

 4. Installateur

  Bij vragen over het voorbereiden van de installatie en het daadwerkelijke installeren van je laadpaal kun je terecht bij de installateur. De naam en contactgegevens van de installatiepartner vind je in de emailbevestiging die je krijgt vóór de installatiecheck of de installatie. Als je al eerder vragen hebt over de installatie, neem dan contact op met onze klantenservice.

Kan ik een overzicht krijgen van mijn hele aanvraagproces?

Bij het aanvragen van een laadpaal moet je soms veel stappen doorlopen. In deze pdf hebben we een duidelijk schema gemaakt van alle stappen die je doorloopt om een laadpaal aan te vragen. En kun je ook zien welke partijen wanneer in het aanvraagproces betrokken zijn.

  © Eneco eMobility 2022