Aanvraagproces

Hoe verloopt het aanvraagproces van mijn laadpaal?

Om een laadpaal te bestellen, doorloop je in een aantal stappen ons aanvraagproces. In de video leggen we ons aanvraagproces uit, van offerte tot installatie. Hier leggen we uit hoe de aanvraagprocedure verloopt, welke stappen je moet doorlopen en bij wie je met welke vragen terecht kunt.

Wat is de aanvraagprocedure?

De aanvraagprocedure begint op het moment dat je de uitnodiging voor onze webshop ontvangt en eindigt als je een tevreden gebruiker bent van jouw laadpas en/of laadpaal.

Het bestellen van een laadpaal, vanaf de selectie van het juiste model en accessoires tot en met de installatie bij jou op locatie, is een ingewikkeld proces met veel stappen en contactmomenten. We streven ernaar dit zo aangenaam en soepel mogelijk te laten verlopen. Heb je toch nog vragen? Dan kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice . Zij helpen je graag verder.

Waarom stellen we je vragen vóór de installatie?

Tijdens de aanvraagprocedure stellen we je vragen over het tracé (de afstand tussen de meterkast en de laadpaal), graafwerk en de kruipkelder. Dit doen we omdat we vooraf zo goed mogelijk willen inschatten wat we zullen tegenkomen bij de installatie van je laadpaal. Zo kunnen we de juiste mensen en materialen inzetten om je installatie snel en goed te laten verlopen.

Veel werkzaamheden zijn inbegrepen in de prijs voor de installatie, ongeacht de ondergrond. Wanneer er extra kosten zijn, zullen we deze op je offerte weergeven.

Met wie werkt Eneco eMobility samen?

Bij de aanvraagprocedure zijn een aantal verschillende partijen betrokken. Dit kan soms verwarrend zijn. In onderstaand overzicht geven we aan welke andere partijen wanneer aan bod komen.

Met welke vragen neem je met wie contact op?

Als je vragen of opmerkingen hebt, is het goed om te weten bij wie je moet zijn in welke stap van het proces. We hebben de betrokken partijen met ieder hun eigen rol hieronder voor je op een rij gezet.

 1. Dealer of leasingmaatschappij van je wagen

  Soms geeft jouw autodealer of leasingmaatschappij jouw gegevens aan ons door, zodat je gebruik kan maken van gepersonaliseerde aanbiedingen of installatiepakketten. Je ontvangt dan via mail van ons een uitnodiging om de webshop te raadplegen. Is dit bij jou het geval? Neem dan contact op met je dealer of leasingmaatschappij.

 2. Klantendienst Eneco eMobility

  Heb je vragen over je aanvraag van jouw laadpaal of laadpas via de online aanvraagomgeving of via de webshop? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 3. Netbeheerder

  De netbeheerder is alleen van toepassing als je ervoor kiest om een verzwaring van je elektriciteitsaansluiting aan te vragen. Dit doe je zelf.

 4. Installateur

  Bij vragen over de voorbereiding van de installatie en de daadwerkelijke installatie van je laadpaal kan je terecht bij de installateur. De naam en contactgegevens van de installatiepartner vind je in de e-mailbevestiging die je krijgt vóór de installatiecheck of de installatie. Als je voordien al vragen hebt over de installatie, neem dan contact op met onze klantenservice.

Kan ik een overzicht krijgen van mijn hele aanvraagprocedure?

Bij het aanvragen van een laadpaal moet je soms veel stappen doorlopen. In deze pdf hebben we een duidelijk schema gemaakt van alle stappen die je doorloopt om een laadpaal aan te vragen. Je ziet er ook welke partijen wanneer in de aanvraagprocedure betrokken zijn.

Wat kost de installatie van mijn laadpaal?

De prijs van de installatie van een laadpaal hangt af van:

 1. De keuze voor een 1-fasige of 3-fasige aansluiting.

 2. De afstand tussen de meterkast en de laadpaal (het tracé). Houd er rekening mee dat de monteur niet altijd voor de kortste route kan kiezen.

 3. De hoeveelheid graafwerk.

 4. De bevestigingswijze van de laadpaal: wand- of paalmodel.

 5. Extra werkzaamheden. Bijvoorbeeld de voorbereidingen van 1- naar 3-fasige verzwaring, of de toevoeging van een verliesstroomschakelaar voor een veilige groepenkast die voldoet aan de huidige normen.

 6. Extra accessoires. Bijvoorbeeld load balancing.

 7. Naast de installatie betaal je ook voor de laadpaal zelf en eventuele aanvullende accessoires zoals load balancing.

De prijs van de laadpaal en de accessoires is afhankelijk van 1) de specificaties van jouw wagen, 2) of je de wagen koopt of leaset, en 3) jouw wensen voor de connectiviteit en het (toekomstige) laadvermogen van je laadpaal. De kosten van de installatie van een laadpaal kunnen daardoor sterk variëren.