Hoe werkt een abonnement voor mijn laadpaal?

Een abonnement bij een slimme laadpaal zorgt voor hulp op afstand bij storingen en bij het verrekenen van jouw elektriciteitskosten. Hier leggen we uit hoe een abonnement werkt, wat het abonnement biedt en wat de kosten zijn.

Eneco eMobility
Waarom zit er een abonnement bij mijn laadpaal?

Duurzame mobiliteit vraagt steeds meer intelligentie. Daarom raden we een slimme laadpaal aan. Slimme laadpalen maken via software en een bijbehorend abonnement via een gsm-module (de laadpaal heeft een simkaart) of het internet contact met een digitaal beheersysteem. Hierdoor hebben we altijd verbinding met je laadpaal, kunnen we je bij storingen op afstand helpen en kunnen we de elektriciteitskosten verrekenen. Ook heb je toegang tot MijnLaden, onze webapplicatie. Hier vind je je facturen, zoek je beschikbare laadpalen en zie je waar je geladen hebt.

Deze functies brengen kosten met zich mee, die we in het abonnement verrekenen.

Welke diensten biedt het abonnement?

Je betaalt een abonnement om je laadpaal te koppelen aan onze systemen, zodat we de laadtransacties op afstand kunnen uitlezen en administratief kunnen verwerken. Daarom is een abonnement verplicht.

Een abonnement geeft toegang tot de volgende extra diensten:

 1. Administratie en inzicht via MijnLaden: in jouw persoonlijke MijnLaden-omgeving kan je facturen raadplegen, zien waar je geladen hebt en je vergoedingstarief instellen.

 2. Laadpas of laaddruppel: je ontvangt een gratis laadpas bij je laadpaal. Voor een extra laadpas of een laaddruppel worden kosten in rekening gebracht. Je laadt met je laadpas of laaddruppel altijd met groene stroom.

 3. Vergroenen: iedere geladen kWh op de laadpas vergroenen wij met elektriciteit uit zon en wind en is dus CO2-vrij. Wat vergroenen precies is, wordt onder aan deze pagina uitgelegd.

 4. Storingen: 90% van de storingen kunnen we op afstand verhelpen.

 5. Verrekenen: de gemaakte kosten van het opladen verrekenen we tussen bestuurder, leasingmaatschappij en werkgever.

 6. Software-updates

 7. Slimme diensten zoals  Load balancing.

Wat is een Lightabonnement?

Er bestaat ook een Lightabonnement, leverbaar in combinatie met een laadpaal Vestel Entry of Basic. Dit abonnement geeft toegang tot de volgende diensten:

 1. Laadpas: hiermee laad je bij alle laadpalen met groene stroom. De Vestel laadpaal zelf werkt zonder laadpas.

 2. Vergroenen: iedere geladen kWh op de laadpas vergroenen wij met elektriciteit uit zon en wind en is daarom CO2-vrij.

 3. Storingen: 90% van de storingen kunnen we op afstand oplossen.

 4. Software-updates.

 5. Inzicht in geladen kWh voor het laadpunt via  MijnLaden.

 6. Inzicht in facturen, inclusief maandelijks hostingbedrag.

 7. Inzicht in laadpastransacties wanneer je een Eneco eMobility laadpas hebt en gebruikt voor niet-thuis laden.

 8. Goed om te weten: je ontvangt bij dit abonnement geen vergoeding voor gebruikte elektriciteit. Dit komt doordat je laadt zonder laadpas. Het invullen van een elektriciteitsvergoeding is met dit abonnement daarom niet mogelijk.

Hoeveel kost een abonnement?

Wil je weten wat de kosten van het abonnement zijn? Bekijk dan ons. Ben je een leasingrijder? Dan heb je via jouw leasingmaatschappij een e-mail met een link ontvangen.

Hoe werken een laadpas en een abonnement?

Onze laadpas of laaddruppel is inbegrepen bij jouw thuislaadpaal en het bijbehorende abonnement.

Wil je alleen een laadpas? Met de Eneco eMobility-laadpas laad je je wagen in heel Europa tegen een vast tarief. De laadtransacties die je met je laadpas of laaddruppel verricht, vind je terug in de MijnLaden-omgeving. De pas is gratis bij aankoop van een laadpaal.

Als je geen laadpaal koopt, kost een laadpas € 3 per maand. Wil je liever een laaddruppel? Dan betaal je eenmalig € 7,95 extra en daarna € 3 per maand. Je kan een laadpas of laaddruppel online bestellen. Na je bestelling ontvang je via mail een uitnodiging om een wachtwoord aan te maken.

Samenwerking met partners

Wij werken samen met verschillende partners, zoals leasingmaatschappijen (bijvoorbeeld Alphabet). Heb je een laadpaal of laadpas via een van onze partners besteld? Dan gelden de voorwaarden die je op hun website kan vinden.

Wat is vergroenen?

Elke geladen kWh op de laadpaal en laadpas van Eneco eMobility vergroenen wij met elektriciteit uit  zon en wind en is dus 100% CO2-vrij. We vergroenen de elektriciteit die via de laadpaal wordt gebruikt door er groenestroomcertificaten (een GvO) voor aan te kopen. Een GvO wil zeggen dat er dezelfde hoeveelheid groene stroom op het elektriciteitsnet wordt geïnjecteerd als jij afneemt. Door groene stroom te kopen, investeer je in de productie en uitbreiding van duurzame energie. Zo laad je voor een groene toekomst.

Wat is een GvO (Garantie van Oorsprong)?

Energie die op een duurzame manier wordt opgewekt krijgt een certificaat; een zogenaamde Garantie van Oorsprong (GvO). De Vlaamse overheid geeft niet meer GvO-certificaten uit dan er groene stroom wordt geproduceerd.