Laadpas & onderweg

Hoe werkt de laadpas van Eneco eMobility?

Met de laadpas kan je jouw elektrische auto meteen laden aan alle laadpalen van Eneco eMobility in binnen- en buitenland. Hier leggen we uit hoe de laadpas werkt.

Laadpas Eneco eMobility
Bestel je laadpas of laaddruppel

Met de Eneco eMobility-laadpas laad je op door heel Europa.

Hoe werkt de laadpas?

Heb je je laadpas ontvangen? Dan kan je direct laden aan alle laadpalen van Eneco eMobility in de Benelux. Binnen 2 dagen kan je ook gebruikmaken van alle andere laadpalen in België en Nederland én meer dan 650.000 laadpalen in Europa. Zo laad je onderweg altijd zorgeloos en gemakkelijk met 100% groene stroom.

Eneco eMobility laadpaal en laadpas

Heb je ook een laadpaal bij Eneco eMobility besteld? Dan ontvang je enkele weken voor de installatie van jouw laadpaal een laadpas. Na ontvangst kan je deze laadpas onmiddellijk gebruiken.

Goed om te weten: je abonnement en toegang tot MijnLaden gaan pas in zodra je laadpaal geïnstalleerd is. Je betaalt tot die tijd dus alleen de laadsessies via je laadpas.

MijnLaden

Iedereen met een Eneco eMobility-laadpas of -laadpaal krijgt toegang tot een persoonlijke MijnLaden-account. MijnLaden geeft je inzicht in je laadkosten, elektriciteitsverbruik, bespaarde CO2 en facturen. Lees alles over MijnLaden.

Samenwerking met partners

We werken samen met verschillende partners waaronder leasingmaatschappijen (bijvoorbeeld Alphabet) en mobiliteitsleveranciers (bijvoorbeeld MultiTankcard). Heb je een laadpaal of laadpas via een van onze partners besteld? Dan gelden hun voorwaarden.

Welke oplaadvarianten zijn er?

We onderscheiden drie oplaadvarianten: thuis laden, laden aan een openbare laadpaal en snelladen.

  1. Thuis laden aan je eigen laadpaal. Dit is het voordeligst. Je betaalt de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier. Die prijs verschilt per leverancier en volgens het type contract dat je afsluit.

  2. Laden aan een openbare laadpaal. Dit kan een laadpaal op straat of bij een bedrijf zijn. Als je een elektrische auto oplaadt aan een openbare laadpaal, betaal je doorgaans meer per kWh. De aanbieder rekent meestal een klein bedrag door voor de kosten die hij maakt voor de aanleg en het onderhoud van de laadpaal.

  3. Snelladen. Dit is vaak langs de snelweg. Snelladen is de snelste, maar ook de duurste laadmethode.

Meestgestelde vragen