Hoe werkt de laadpas van Eneco eMobility?

Met de laadpas kan je jouw elektrische auto meteen laden aan alle laadpalen van Eneco eMobility in binnen- en buitenland. Hier leggen we uit hoe de laadpas werkt, hoe je de laadpas aanvraagt en hoeveel laden kost.

Eneco eMobility
Hoe werkt de laadpas?

Heb je je laadpas ontvangen? Dan kan je direct laden aan alle laadpalen van Eneco eMobility in de Benelux. Binnen 2 dagen kan je ook gebruikmaken van alle andere laadpalen in België en Nederland én meer dan 250.000 laadpalen in Europa. Zo laad je onderweg altijd zorgeloos en gemakkelijk met 100% groene stroom.

Eneco eMobility laadpaal en laadpas

Heb je ook een laadpaal bij Eneco eMobility besteld? Dan ontvang je enkele weken voor de installatie van jouw laadpaal een laadpas. Na ontvangst kan je deze laadpas onmiddellijk gebruiken.

Goed om te weten: je abonnement en toegang tot MijnLaden gaan pas in zodra je laadpaal geïnstalleerd is. Je betaalt tot die tijd dus alleen de laadsessies via je laadpas.

MijnLaden

Iedereen met een Eneco eMobility-laadpas of -laadpaal krijgt toegang tot een persoonlijke MijnLaden-account. MijnLaden geeft je inzicht in je laadkosten, elektriciteitsverbruik, bespaarde CO2 en facturen. Lees alles over MijnLaden.

Samenwerking met partners

We werken samen met verschillende partners waaronder leasingmaatschappijen (bijvoorbeeld Alphabet) en mobiliteitsleveranciers (bijvoorbeeld MultiTankcard). Heb je een laadpaal of laadpas via een van onze partners besteld? Dan gelden hun voorwaarden.


Hoe vraag je een (extra) laadpas aan?

Wil je een (extra) laadpas aanvragen? Klik dan op de knop hieronder. Houd er rekening mee dat je bij een extra pas een aanvullend abonnement moet afsluiten. De minimale looptijd van een abonnement is 1 jaar, daarna kun je het abonnement maandelijks opzeggen.


Welke oplaadvarianten zijn er?

We onderscheiden drie oplaadvarianten: thuis laden, laden aan een openbare laadpaal en snelladen.

  1. Thuis laden aan je eigen laadpaal. Dit is het voordeligst. Je betaalt de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier. Die prijs verschilt per leverancier en volgens het type contract dat je afsluit.

  2. Laden aan een openbare laadpaal. Dit kan een laadpaal op straat of bij een bedrijf zijn. Als je een elektrische auto oplaadt aan een openbare laadpaal, betaal je doorgaans meer per kWh. De aanbieder rekent meestal een klein bedrag door voor de kosten die hij maakt voor de aanleg en het onderhoud van de laadpaal.

  3. Snelladen. Dit is vaak langs de snelweg. Snelladen is de snelste, maar ook de duurste laadmethode.

Hoeveel kost laden?

Eneco eMobility hanteert transparante tarieven. Raadpleeg onze tarievenpagina voor onze huidige tarieven.

Wat is verrekenen?

Elke keer dat je onderweg laadt met je laadpas, betaal je een vast laadtarief per geladen kWh. Maar als je thuis laadt met je laadpas, laad je direct met elektriciteit uit je meterkast.

Om te voorkomen dat je dubbel betaalt voor de elektriciteit die je thuis geladen hebt, lezen we elke maand uit hoeveel kWh je laadpunt heeft geladen. Vervolgens vergoeden we deze gebruikte elektriciteit. Dit noemen we verrekenen. Op de pagina verrekenen en vergoeden lees je hier alles over.

    Meest gestelde vragen