Hoe werkt onderweg laden?

Ga je de weg op? Met onze laadpas kun je jouw elektrische auto opladen aan elke Eneco eMobility-laadpaal in België én aan meer dan 500.000 laadpalen in heel Europa. Hier leggen we uit hoe onderweg laden werkt, hoe je beschikbare laadpalen vindt en wat de kosten zijn.

Eneco eMobility
Wat kost laden onderweg?

Eneco eMobility hanteert transparante tarieven. Bij ons laad je altijd tegen een vast tarief. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent. Hier vind je onze tarieven onderverdeeld in normaal laden en snelladen. Kijk op onze tarievenpagina voor onze huidige tarieven.

Hoe werkt elektrisch laden onderweg?

Met onze laadpas kan je je elektrische auto opladen aan elke laadpaal in België en Nederland, en op meer dan 500.000 laadpalen in Europa, inclusief snelladers.

Een elektrische auto laden werkt hetzelfde als bij andere elektrische apparaten: je sluit de wagen met een laadkabel aan op een laadpaal, waarna de accu begint te laden. De laadsnelheid verschilt volgens het type laadpaal.

  1. Bij een 'normale' publieke laadpaal is je accu vol na zes tot 10 uur.

  2. Bij een snellaadpaal (bijvoorbeeld langs de snelweg) is je accu vol na een half uur tot een uur.

Houd er rekening mee dat je een laadsessie onderweg altijd moet starten en eindigen met hetzelfde merk laadpas of laaddruppel. Zo kan de ingebouwde chip-ID van de laadpaal je correct identificeren.

Hoe laad ik in het buitenland?

Er zijn steeds meer laadpalen in het buitenland waar je je wagen kan laden. Je vindt ze op de pagina Laden in het buitenland. Bekijk ook onze belangrijkste tips voor snelladen onderweg of tijdens de vakantie.


Hoe vind ik beschikbare laadpalen?

Op deze interactieve kaart vind je een compleet overzicht van alle laadpalen in België en Europa die werken met de Eneco eMobility-laadpas of -laaddruppel. Je vindt deze kaart ook terug in je MijnLaden-omgeving.