Welkom bij Eneco eMobility

Je hebt net je Mercedes-Benz Eneco eMobility-laadpas of -laaddruppel met de post ontvangen. Nu kan het laden echt beginnen!

Duurzaam laden in België en Europa

Met deze laadpas of laaddruppel kan je meteen laden bij alle laadpalen van Eneco eMobility. Binnen twee dagen kan je ook gebruikmaken van andere laadpalen in België en Nederland en van meer dan 500.000 laadpalen in Europa. Gemakkelijk, zorgeloos en duurzaam in één.

Heb je bij ons een bestelling geplaatst voor een laadpaal, die nog niet geïnstalleerd is? Dan kan je je laadpas of laaddruppel toch al direct gebruiken.

Vragen?

Bel +32 (0)15 57 09 04 of mail naar e-drive@eneco.com.

Eneco eMobility

Welke oplaad- en tariefvarianten zijn er?

We onderscheiden drie oplaadvarianten: thuis opladen, opladen aan een openbare laadpaal en snelladen.

 1. Thuis opladen aan je eigen laadpaal. Dit is het voordeligst. Je betaalt de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier. Die prijs verschilt per leverancier en volgens het type contract dat je afsluit.

 2. Opladen aan een openbare laadpaal. Dit kan een laadpaal op straat of bij een bedrijf zijn. Wanneer je een elektrische auto oplaadt aan een openbare laadpaal, betaal je doorgaans meer per kWh. De aanbieder van de laadpaal moet immers ook de kosten dragen voor de aanleg en het onderhoud van de laadpaal en het eigen levensonderhoud.

 3. Snelladen. Dit is vaak langs de snelweg. Snelladen is niet alleen de snelste, maar ook de duurste oplaadmethode.

Houd er rekening mee dat de laadtransactie altijd gestart en beëindigd moet worden met dezelfde laadpas of laaddruppel. Zo kunnen we jou correct identificeren met de ingebouwde chip-ID.

  Hoeveel kost het opladen?

  We hanteren twee verschillende tarieven:

  Tarief Eneco eMobility-laadpaal

  Eneco eMobility hanteert transparante tarieven. Bij het laden bij een Eneco eMobility-laadpaal betaal je geen starttarief. Het standaard kWh-tarief is € 0,32 per kWh.

  Ook zijn er een paar zakelijke en openbare locaties met een Eneco eMobility laadpaal waar een afwijkend laadtarief geldt. Scan de QR code op de laadpaal om het actuele tarief te zien of bekijk de tarieven voor een specifieke laadpaal op onze website.

  Tarieven niet-Eneco eMobility-laadpaal

  Zie de tabel voor alle tarieven.

  StarttariefRegulier laden (AC) [€/kWh] Allego regulier laden (AC) [€/kWh] Blokkeertarief (per minuut) Snelladen (DC) [€/kWh] Fastned [€/kWh]
  NL€ 0,39€ 0,51€ 0,58€ 0,80€ 0,69
  BE/LU€ 0,39€ 0,65€ 0,54€ 0,80€ 0,69
  DE/AT€ 0,39€ 0,65€ 0,65€ 0,10€ 0,87€ 0,87
  Anders€ 0,39€ 0,65€ 0,65€ 0,87€ 0,87
  Alle tarieven zijn inclusief btw.

  MijnLaden

  Iedereen met een laadpaal, laadpas of laaddruppel krijgt toegang tot een persoonlijke MijnLaden-omgeving. Het activeren van jouw MijnLaden-omgeving kan alleen via een link die je via mail van ons ontvangt. Let op! De link in de e-mail is maar 2 weken na verzending geldig. Activeer jouw MijnLaden-omgeving dus zo snel mogelijk na ontvangst van de mail.

  In je persoonlijke MijnLaden-omgeving vind je:

  1. Waar je kan laden met je laadpas of laaddruppel;

  2. Hoeveel je hebt gereden en wat de gemaakte kosten zijn;

  3. Hoe je het vergoedingstarief kan instellen voor de door jou gebruikte elektriciteit om thuis je wagen op te laden;

  4. Je vermeden CO2-uitstoot, dus hoe groen je bezig bent door elektrisch te rijden; 

  5. Je facturen.

   Veelgestelde vragen