Internationale uitbreiding

Ford en Eneco breiden succesvolle samenwerking uit naar België en Duitsland

Rotterdam – 3 mei 2021.
Na een succesvolle start van de samenwerking tussen Ford en Eneco in Nederland, breidt de samenwerking zich verder uit naar Duitsland en België. Beide partijen willen het laden van elektrische auto’s sneller, slimmer en comfortabeler maken om zo de omschakeling naar elektrisch vervoer nog makkelijker te maken voor berijders.

Eneco eMobility

Nu ook succesvolle samenwerking in Duitsland en België

“Duitsland en België zijn voor ons belangrijke Europese markten”, vertelt Joris Laponder, CCO bij Eneco eMobility. “e-mobility wordt in Duitsland gezien als een groot thema in de toekomst, en het is één van de grootste trends op dit moment. Daarom zijn we ook zeer verheugd dat we de succesvolle samenwerking met Ford in Nederland internationaal kunnen voortzetten”.

Stefan Wieber, Directeur personenauto’s bij Ford-Werke GmbH in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, vult aan: “Wij zijn zeer verheugd dat we nu onze klanten, naast moderne en intelligente laadpunten, ook een eenvoudige installatie op maat kunnen aanbieden”.

Sterke partners willen elektrische mobiliteit voor klanten eenvoudig maken

Met de elektrificatie van zijn gehele vloot, hoort Ford tot de voorlopers in elektrische mobiliteit in de automotive branche. Daarbij heeft de organisatie zich voorgenomen dat het opladen van de auto’s voor zijn klanten zo eenvoudige mogelijk moet zijn. “Dat is voor ons vanzelfsprekend” verklaart Joris Laponder. Ons motto luidt “e-mobility made e-asy”. Wij zijn ons bewust dat bij de omschakeling naar elektrisch rijden ook veel uitdagingen om de hoek komen kijken. En het is ons doel om deze omschakeling voor de klanten zo eenvoudig mogelijk te maken, door steeds een stap vooruit te denken. Een partner zoals Ford is daarbij een optimale aanvulling voor ons!”


Over Eneco eMobility

Eneco eMobility biedt elektrische laadoplossingen voor thuis en op het werk, en is in 2007 opgericht als afdeling van Eneco. Sinds maart 2018 is de afdeling een zelfstandige onderneming onder de koepel van Eneco Group. Samen met de partners helpt Eneco eMobility haar klanten naadloos om te schakelen naar elektrisch rijden. Laden via Eneco eMobility gaat altijd op 100% duurzame stroom, afkomstig van Europese zonne- en windenergie. Anno 2020 behoort Eneco eMobility tot de top drie laaddienstverleners van de Benelux en een top tien speler in Duitsland.