Persbericht

Eneco eMobility en Solutions 30 breiden partnership uit

Eneco eMobility

Rotterdam, 1 juni 2021– Eneco eMobility en installatiebedrijf Solutions 30 werken al twee jaar succesvol samen in België, Nederland en Duitsland bij het installeren van thuislaadoplossingen voor elektrische auto’s. Met deze nieuwe stap in de samenwerking slaan beide partijen de handen in een om ook grootzakelijke klanten, zoals Ford Deutschland en Jaguar Land Rover, te helpen bij de omschakeling naar elektrische mobiliteit.

Grote speler in de Europese markt

“De installateurs zijn een verlengstuk naar de klanten”, vertelt Joris Laponder, CCO bij Eneco eMobility. “Daarom is het voor ons belangrijk dat we samenwerken met een betrouwbare, ervaren partner.” Solutions 30 heeft zo’n 16.000 technici in heel Europa en is daarom instaat om grote opdrachten uit te voeren voor de snel groeiende markt van berijders van elektrische auto’s. “Bij veel grootzakelijke klanten gaat het om volume. Binnen korte tijd moeten er veel laadpunten geïnstalleerd en ingericht worden en Solutions 30 is daarom voor ons een ideale partner”, aldus Laponder.

Gemeenschappelijk doel: meer mensen elektrisch laten rijden

Nu ook installaties bij grootzakelijke klanten verzorgd worden door Solutions 30, kan Eneco eMobility grotere volumes laadpalen installeren. “We hebben een internationaal partnership. Samen kunnen we in korte tijd de dienstverlening van Eneco eMobility in zo ongeveer alle Europese landen uitrollen”, vertelt Robert Ziegler, CEO van Solutions 30 in Duitsland. Daarmee zet de huidige samenwerking alvast de basis voor een eventuele uitbreiding die verder gaat dan de Benelux en Duitsland.